Program Smaków regionów 2023
PIĄTEK, 29 WRZEŚNIA 2023
10:00 | Otwarcie bram targów dla zwiedzających | |
10:00-18:00 | PIEKARENKA | Warsztaty „Tradycja i smak polskiego pieczywa” dla dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym |
10:00-18:00 | STOISKO NR 24 | Warsztaty Polskie Smaki, Owoce i Warzywa |
10:30-11:15 | SCENA KULINARNA | Pokazy kulinarne finalisty program MasterChef Laurentiu „Lorek” Zediu |
11:30-12:15 | SCENA KULINARNA | Pokazy kulinarne finalisty program MasterChef Laurentiu „Lorek” Zediu |
12:30-13:15 | SCENA KULINARNA | Pokazy kulinarne finalisty program MasterChef Laurentiu „Lorek” Zediu |
13:30-14:15 | SCENA KULINARNA | Pokazy kulinarne finalisty program MasterChef Laurentiu „Lorek” Zediu |
15:00-15:45 | SCENA KULINARNA | Pokazy kulinarne finalisty program MasterChef Laurentiu „Lorek” Zediu |
16:00-17:00 | SCENA KULINARNA | Kasza Gryczana biała niepalona na różne sposoby |
18:00 | Zakończenie drugiego pierwszego dnia targów |
SOBOTA, 30 WRZEŚNIA 2023
10:00 | Otwarcie bram targów dla zwiedzających | |
10:00-18:00 | PIEKARENKA | Warsztaty „Tradycja i smak polskiego pieczywa” dla dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym |
10:00-18:00 | STOISKO NR 24 | Warsztaty Polskie Smaki, Owoce i Warzywa |
10:15 | SCENA KULINARNA | Pokaz otwarty finalisty programu MasterChef Laurentiu „Lorek” Zediu |
11:00 | SCENA GŁÓWNA | Uroczyste otwarcie targów, rozdanie nagród w konkursie o Złoty Medal |
12:15 | SCENA GŁÓWNA | Bitwa Małych Mobilnych Kuchni Warsztatowych z udziałem Banków Żywności z Wielkopolski |
13:00 | PAWILON 10 | Wielki Finał XXII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” |
14:00 | SCENA GŁÓWNA | Finał Bitwy Małych Mobilnych Kuchni Warsztatowych |
15:00 | SCENA KULINARNA | Pokaz kulinarny Ogólnopolskiego Cechu Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy |
16:00–17:00 | SCENA KULINARNA | Zdrowa energia z polskiej wieprzowiny i skarbów z sadu |
18:00 | Zakończenie drugiego dnia targów |
NIEDZIELA, 1 PAŹDZIERNIKA 2023
10:00 | Otwarcie bram targów dla zwiedzających | |
10:00-17:00 | PIEKARENKA | Warsztaty „Tradycja i smak polskiego pieczywa” dla dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym |
10:00-17:00 | STOISKO NR 24 | Warsztaty Polskie Smaki, Owoce i Warzywa |
11:00 | SCENA GŁÓWNA | Prezentacja Przetworów z Borówki / Zielono Mi |
12:00 | SCENA KULINARNA | Żur Żeniaty w wykonaniu Kevina Maciąga |
17:00 | Zakończenie trzeciego dnia targów |
Aktualizacja: 30 września 2023