Organizator:

Zakres tematyczny

Zakres tematyczny targów Smaki Regionów jest bardzo różnorodny. Wystawia się tutaj niemal cała branża spożywcza, która za główny cel obrała sobie produkcję żywności zdrowej, regionalnej i ekologicznej.

1. ARTYKUŁY ROLNO-SPOŻYWCZE

1.1 Mięso i przetwory mięsne

  • Świeże mięso
  • Tusze mięsne
  • Świeże mięsno pakowane próżniowo
  • Świeże mięso porcjowane i pakowane
  • Świeże mięso mielone
  • Flaki i podroby
  • Wyroby mięsne
  • Wędliny
  • Konserwy mięsne
  • Inne

1.2 Wyroby przemysłu jajczarsko-drobiarskiego oraz dziczyzna

  • Mięso drobiowe
  • Tuszki drobiowe
  • Podroby
  • Przetwory z mięsa drobiowego
  • Wędliny drobiowe
  • Wyroby garmażeryjne
  • Jaja
  • Dziczyzna
  • Inne

1.3 Produkty połowów i przetwory rybne

  • Ryby wędzone
  • Przetwory rybne
  • Marynaty
  • Sałatki i pasty
  • Ryby świeże
  • Owoce morza

1.4 Produkty mleczarskie

  • Mleko spożywcze
  • Napoje mleczne
  • Kefir
  • Jogurt
  • Maślanka
  • Mleko acidofilne
  • Sery
  • Sery dojrzewające
  • Sery topione
  • Sery pleśniowe
  • Sery smażone
  • Sery twarogowe, twarożki, serki homogenizowane
  • Śmietana i śmietanka
  • Masło i produkty tłuszczowe
  • Mleko skondensowane
  • Desery mleczne
  • Inne

1.5 Przetwory ze zbóż i makarony

  • Mąka
  • Kasza
  • Ryż
  • Makarony
  • Płatki zbożowe
  • Inne

1.6 Produkty przemysłu piekarskiego

  • Pieczywo świeże
  • Herbatniki i suchary
  • Inne

1.7 Wyroby cukiernicze

  • Ciastka i ciasta
  • Wafle, batony, sezamki, chałwa
  • Cukierki, żele, draże, lizaki
  • Czekolada i wyroby czekoladowe
  • Słone przekąski
  • Lody
  • Inne

1.8 Owoce, warzywa i grzyby

  • Przetwory owocowe, warzywne i grzybowe
  • Warzywa i owoce konserwowe
  • Warzywa, owoce, grzyby suszone
  • Warzywa, owoce i grzyby marynowane
  • Dżemy, marmolady, galaretki

1.9 Przetwory ziemniaczane i skrobiowe

1.10 Produkty przemysłu cukrowniczego

  • Cukier biały
  • Cukier ciemny

1.11 Wody mineralne i napoje bezalkoholowe

  • Wody mineralne
  • Soki
  • Inne

1.12 Produkty przemysłu tłuszczowo-olejarskiego

  • Oliwa i olej
  • Margaryna
  • Inne

1.13 Wyroby przemysłu koncentratów spożywczych

  • Musztarda
  • Majonez
  • Ketchup

1.14 Używki naturalne

  • Herbata
  • Kawa
  • Inne

1.15 Zioła, przyprawy korzenne i przyprawy

1.16 Bakalie

1.17 Wyroby kulinarne i garmażeryjne

1.18 Wyroby mrożone

  • Warzywa i owoce mrożone
  • Grzyby mrożone
  • Mięso mrożone
  • Ryby mrożone
  • Dania gotowe
  • Mieszanki warzywno-mięsne
  • Wyroby mączne
  • Inne

1.18 Miód i produkty pszczelarskie

1.19 Żywność dla dzieci

2. INFORMACJA, USŁUGI

2.1 Doradztwo techniczne, technologiczne i ekonomiczno - organizacyjne

2.2 Szkolenia i edukacja

2.3 Urzędy, instytucje, związki

2.4 Uczelnie i ośrodki naukowo-badawcze

2.5 Banki

2.6 Sprzęt i oprogramowanie komputerowe

2.7 Ubezpieczenia

2.8 Realizacja i kompletacja obiektów i linii technologicznych

2.9 Inne