Kucharz Lorek zachęci do gotowania bez marnowania
Podczas najbliższej edycji targów swoje umiejętności zaprezentuje znakomity Laurentiu Zediu. Czego można się spodziewać?
W tym roku gościem specjalnym podczas dwóch dni Targów Smaki Regionów będzie szef kuchni Laurentiu Zediu, znany z licznych występów telewizyjnych jako Chef Lorek. Swoje umiejętności kulinarne oraz tajniki gotowania kreatywnego i zdrowego zaprezentuje na Scenie Kulinarnej.
Pierwszego dnia finalista 7. edycji programu Master Chef Polska przygotuje specjalne pokazy kulinarne dedykowane uczniom szkół gastronomicznych z Wielkopolski.
Z kolei drugiego dnia dla wszystkich zwiedzających zaprezentuje autorski pokaz kulinarny z możliwością degustacji, którego hasłem przewodnim będą zasady „zero waste” w kuchni z wykorzystaniem żywności zagrożonej marnotrawstwem. Wśród serwowanych pomysłów znajdą się potrawy, które zasmakują nawet najwybredniejszym podniebieniom.