Organizator:

Program Smaków regionów 2023

Podziel się

PIĄTEK, 29 WRZEŚNIA 2023

10:00   Otwarcie bram targów dla zwiedzających
10:00-18:00 PIEKARENKA Warsztaty „Tradycja i smak polskiego pieczywa” dla dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym
10:00-18:00 STOISKO NR 24 Warsztaty Polskie Smaki, Owoce i Warzywa
10:30-11:15 SCENA KULINARNA Pokazy kulinarne  finalisty program MasterChef Laurentiu „Lorek” Zediu
11:30-12:15 SCENA KULINARNA Pokazy kulinarne  finalisty program MasterChef Laurentiu „Lorek” Zediu
12:30-13:15 SCENA KULINARNA Pokazy kulinarne  finalisty program MasterChef Laurentiu „Lorek” Zediu
13:30-14:15 SCENA KULINARNA Pokazy kulinarne  finalisty program MasterChef Laurentiu „Lorek” Zediu
15:00-15:45 SCENA KULINARNA Pokazy kulinarne  finalisty program MasterChef Laurentiu „Lorek” Zediu
16:00-17:00 SCENA KULINARNA Kasza Gryczana biała niepalona na różne sposoby
18:00   Zakończenie drugiego pierwszego dnia  targów

 

SOBOTA, 30 WRZEŚNIA 2023

10:00   Otwarcie bram targów dla zwiedzających
10:00-18:00 PIEKARENKA Warsztaty „Tradycja i smak polskiego pieczywa” dla dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym
10:00-18:00 STOISKO NR 24 Warsztaty Polskie Smaki, Owoce i Warzywa
10:15 SCENA KULINARNA Pokaz otwarty finalisty programu MasterChef Laurentiu „Lorek” Zediu
11:00 SCENA GŁÓWNA Uroczyste otwarcie targów, rozdanie nagród w konkursie o Złoty Medal
12:15 SCENA GŁÓWNA Bitwa Małych Mobilnych Kuchni Warsztatowych z udziałem Banków Żywności z Wielkopolski
13:00 PAWILON 10 Wielki Finał XXII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”
14:00 SCENA GŁÓWNA Finał Bitwy Małych Mobilnych Kuchni Warsztatowych
15:00 SCENA KULINARNA Pokaz kulinarny Ogólnopolskiego Cechu Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
16:00–17:00 SCENA KULINARNA Zdrowa energia z polskiej wieprzowiny i skarbów z sadu
18:00   Zakończenie drugiego  dnia  targów

 

NIEDZIELA, 1 PAŹDZIERNIKA 2023

10:00   Otwarcie bram targów dla zwiedzających
10:00-17:00 PIEKARENKA Warsztaty „Tradycja i smak polskiego pieczywa” dla dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym
10:00-17:00 STOISKO NR 24 Warsztaty Polskie Smaki, Owoce i Warzywa
11:00 SCENA GŁÓWNA Prezentacja Przetworów z Borówki / Zielono Mi
12:00 SCENA KULINARNA Żur Żeniaty w wykonaniu Kevina Maciąga
17:00   Zakończenie trzeciego dnia targów

 

Aktualizacja: 30 września 2023