Medale Targów Smaki Regionów
Medale przyznawane producentom najlepszych i najpyszniejszych produktów!
W drugi dzień wydarzenia, 28 września, rozdano prestiżowe Medale Smaków Regionów, wyróżnienia przyznawane produktom, które wyróżniają się najwyższą jakością i autentycznością w oparciu o tradycyjne receptury. To nagroda, która honoruje lokalnych producentów dbających o dziedzictwo kulinarne swoich regionów i promujących polską tradycję.
Zwycięzcy zostali wybrani przez grono ekspertów, którzy oceniali smak, skład oraz sposób wytwarzania produktów. Każdy z nagrodzonych artykułów spożywczych cechuje się unikalnością i związkiem z regionem, co dodatkowo podkreśla ich wyjątkową wartość na rynku.
Wręczenie Złotych Medali to jedno z najważniejszych wydarzeń podczas Smaków Regionów, przyciągające uwagę zarówno branży, jak i zwiedzających. Uhonorowane produkty stanowią doskonały przykład połączenia tradycji z najwyższymi standardami jakości. Wśród laureatów znalazły się wyroby mleczarskie, mięsne, piekarnicze oraz przetwory owocowe i warzywne, które zyskały uznanie nie tylko jury, ale także odwiedzających targi.
Gratulujemy wszystkim nagrodzonym i cieszymy się, że możemy wspólnie promować najlepsze smaki z polskich regionów!
Poniżej lista laureatów oraz wyróżnionych.
Laureaci:
Pasieka GARWÓŁ Katarzyna i Piotr Oksanicz |
MIÓD LAWENDOWO-SPADZIOWY |
Dolnośląskie |
GRUCZNIAK ELŻBIETA GÓRSKA |
PIWO GRUCZNIAK STRZELECKA ŚLIWKA |
KUJAWSKO-POMORSKIE |
Winnica Braci Czart - Gospodarstwo rolne Dariusz Czart |
Wino Frizzante |
Kujawsko-pomorskie |
Rodzinne Gospodarstwo "Manufaktura Różana" |
Konfitura różana z Końskowoli |
Lubelskie |
Gospodarstwo Pszczelarskie "Dutkowiak" Iwona Dutkowiak |
Miód nektarowo-spadziowy z Parku Narodowego "Ujście Warty" |
LUBUSKIE |
Max- Mięs sc. |
Polędwica wołowa Premium |
Lubuskie |
Klimeko sp. o.o. sp. k. |
Bio Masło extra |
Łódzkie |
MELBA MĘDRALA SPÓŁKA JAWNA |
Sorbet truskawkowy na bazie serwatki |
Małopolska |
Gospodarstwo Pasieczne Miody Beskidzkie Jerzy Żwirski |
Miód spadziowy z Beskidu Wyspowego |
Małopolska |
Gawor Produkcja Wędlin Jakość i Tradycja Szczepan Gawor |
Kiełbasa wiejska z Podstolic |
Małopolska |
WYRÓB WĘDLIN TRADYCYJNYCH ADAM WĘGŁOESKI |
BALERON DWORSKI |
Mazowieckie |
Cukiernia Magosz Maria Magosz |
Kakałówka |
Opolskie |
Capuccino Cafe |
Beza z rokitnikiem |
Pomorskie |
Aneta i Grzegorz Śliwka Pasieka Skowronek |
Miód Pitny Jakościowy Czworniak Starowiejski |
Śląskie |
Pasieka Dobra Pszczoła |
Miód spadżiowy iglasty z puszczy Iłżeckej |
Świętokrzyskie |
Tradycyjna Wędzarnia Warmińska Jarosław Parol |
Pstrąg Wędzony Złocisty |
Warmińsko-mazurskie |
Przedsiębiorstwo Produkcji Spożywczej "FRYKAS" Sp. zo.o. |
Przecier szparagowy |
Wielkopolskie |
Spółdzielnia Mleczarska Września |
Wrzesiński serek śmietankowy |
Wielkopolskie |
Oleje Trawińscy Sp. z o.o. Sp.k. |
Olej rzepakowy tłoczony na zimno z dodatkiem suszonego czosnku i rozmarynu |
Wielkopolskie |
Browar Połczyn Zdrój sp z oo |
Piwo Połczyńskie na Miodzie Drahimskim 4,7 alc |
Zachodniopomorskie |
Oraz wyróżnieni:
ZAJAZD PRZY KOMINKU KATARZYNA RANISZEWSKA |
NALEWKA CZARNA PORZECZKA |
KUJAWSKO-POMORSKIE |
Serowarnia Qzko |
Twardziel |
LUBUSKIE |
Gościniec u Deców (M3 sp. z o.o.) |
Stek ze schabu jelenia z kością |
LUBUSKIE |
Spółdzielnia Dostawców Mleka w Wieluniu |
Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony |
ŁÓDZKIE |
Przetwórstwo Mięsne "Płatek" Spółka Jawna |
Szynka z Zagrody |
MAŁOPOLSKIE |
Gospodarstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe "KOWALSKI" Krzysztof Kowalski |
Polędwica dojrzewająca ze Świni Złotnickiej |
MAZOWIECKIE |
PEXET "Starowiejska" Tomasz Ptasiewicz |
Pierogi z mięsem Starowiejskie |
MAZOWIECKIE |
FUNGOPOL sp. z o.o. sp.k. |
Syrop z borówki brusznicy |
POMORSKIE |
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Olecku |
Twaróg naturalny Mazury Smak Natury |
WARMIŃSKO_MAZURSKIE |
Zakład Produkcji Spożywczej i Handlu Frąckowiak sp. z o.o. |
Ser smażony z cebulką |
WIELKOPOLSKIE |
GOSPODARSTWO PASIECZNE MAJA RADOSŁAW BONDARUK |
Miód Wrzosowy Pojezierza Drawskiego |
ZACHODNIOPOMORSKIE |