Organizator:

Medale Targów Smaki Regionów

Podziel się

Medale przyznawane producentom najlepszych i najpyszniejszych produktów!

W drugi dzień wydarzenia, 28 września, rozdano prestiżowe Medale Smaków Regionów, wyróżnienia przyznawane produktom, które wyróżniają się najwyższą jakością i autentycznością w oparciu o tradycyjne receptury. To nagroda, która honoruje lokalnych producentów dbających o dziedzictwo kulinarne swoich regionów i promujących polską tradycję.

Zwycięzcy zostali wybrani przez grono ekspertów, którzy oceniali smak, skład oraz sposób wytwarzania produktów. Każdy z nagrodzonych artykułów spożywczych cechuje się unikalnością i związkiem z regionem, co dodatkowo podkreśla ich wyjątkową wartość na rynku.

Wręczenie Złotych Medali to jedno z najważniejszych wydarzeń podczas Smaków Regionów, przyciągające uwagę zarówno branży, jak i zwiedzających. Uhonorowane produkty stanowią doskonały przykład połączenia tradycji z najwyższymi standardami jakości. Wśród laureatów znalazły się wyroby mleczarskie, mięsne, piekarnicze oraz przetwory owocowe i warzywne, które zyskały uznanie nie tylko jury, ale także odwiedzających targi.

Gratulujemy wszystkim nagrodzonym i cieszymy się, że możemy wspólnie promować najlepsze smaki z polskich regionów!

Poniżej lista laureatów oraz wyróżnionych.

Laureaci:

Pasieka GARWÓŁ Katarzyna i Piotr Oksanicz

MIÓD LAWENDOWO-SPADZIOWY

Dolnośląskie

GRUCZNIAK ELŻBIETA GÓRSKA

PIWO GRUCZNIAK STRZELECKA ŚLIWKA

KUJAWSKO-POMORSKIE

Winnica Braci Czart - Gospodarstwo rolne Dariusz Czart

Wino Frizzante

Kujawsko-pomorskie

Rodzinne Gospodarstwo "Manufaktura Różana"

Konfitura różana z Końskowoli

Lubelskie

Gospodarstwo Pszczelarskie "Dutkowiak" Iwona Dutkowiak

Miód nektarowo-spadziowy z Parku Narodowego "Ujście Warty"

LUBUSKIE

Max- Mięs sc.

Polędwica wołowa Premium

Lubuskie

Klimeko sp. o.o. sp. k.

Bio Masło extra

Łódzkie

MELBA MĘDRALA SPÓŁKA JAWNA

Sorbet truskawkowy na bazie serwatki

Małopolska

Gospodarstwo Pasieczne Miody Beskidzkie Jerzy Żwirski

Miód spadziowy z Beskidu Wyspowego

Małopolska

Gawor Produkcja Wędlin Jakość i Tradycja Szczepan Gawor

Kiełbasa wiejska z Podstolic

Małopolska

WYRÓB WĘDLIN TRADYCYJNYCH ADAM WĘGŁOESKI

BALERON DWORSKI

Mazowieckie

Cukiernia Magosz Maria Magosz

Kakałówka

Opolskie

Capuccino Cafe

Beza z rokitnikiem

Pomorskie

Aneta i Grzegorz Śliwka Pasieka Skowronek

Miód Pitny Jakościowy Czworniak Starowiejski

Śląskie

Pasieka Dobra Pszczoła

Miód spadżiowy iglasty z puszczy Iłżeckej

Świętokrzyskie

Tradycyjna Wędzarnia Warmińska Jarosław Parol

Pstrąg Wędzony Złocisty

Warmińsko-mazurskie

Przedsiębiorstwo Produkcji Spożywczej "FRYKAS" Sp. zo.o.

Przecier szparagowy

Wielkopolskie

Spółdzielnia Mleczarska Września

Wrzesiński serek śmietankowy

Wielkopolskie

Oleje Trawińscy Sp. z o.o. Sp.k.

Olej rzepakowy tłoczony na zimno z dodatkiem suszonego czosnku i rozmarynu

Wielkopolskie

Browar Połczyn Zdrój sp z oo

Piwo Połczyńskie na Miodzie Drahimskim 4,7 alc

Zachodniopomorskie

 

 Oraz wyróżnieni: 

ZAJAZD PRZY KOMINKU KATARZYNA RANISZEWSKA

NALEWKA CZARNA PORZECZKA

KUJAWSKO-POMORSKIE

Serowarnia Qzko

Twardziel

LUBUSKIE

Gościniec u Deców (M3 sp. z o.o.)

Stek ze schabu jelenia z kością

LUBUSKIE

Spółdzielnia Dostawców Mleka w Wieluniu

Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony

ŁÓDZKIE

Przetwórstwo Mięsne "Płatek" Spółka Jawna

Szynka z Zagrody

MAŁOPOLSKIE

Gospodarstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe "KOWALSKI" Krzysztof Kowalski

Polędwica dojrzewająca ze Świni Złotnickiej

MAZOWIECKIE

PEXET "Starowiejska" Tomasz Ptasiewicz

Pierogi z mięsem Starowiejskie

MAZOWIECKIE

FUNGOPOL sp. z o.o. sp.k.

Syrop z borówki brusznicy

POMORSKIE

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Olecku

Twaróg naturalny Mazury Smak Natury

WARMIŃSKO_MAZURSKIE

Zakład Produkcji Spożywczej i Handlu Frąckowiak sp. z o.o.

Ser smażony z cebulką

WIELKOPOLSKIE

GOSPODARSTWO PASIECZNE MAJA RADOSŁAW BONDARUK

Miód Wrzosowy Pojezierza Drawskiego

ZACHODNIOPOMORSKIE