Organizator:

Medale Targów Smaki Regionów

Podziel się

Medale przyznawane producentom najlepszych i najpyszniejszych produktów!

W drugi dzień wydarzenia, 27 września, rozdano prestiżowe Medale Smaków Regionów, wyróżnienia przyznawane produktom, które wyróżniają się najwyższą jakością i autentycznością w oparciu o tradycyjne receptury. To nagroda, która honoruje lokalnych producentów dbających o dziedzictwo kulinarne swoich regionów i promujących polską tradycję.

Zwycięzcy zostali wybrani przez grono ekspertów, którzy oceniali smak, skład oraz sposób wytwarzania produktów. Każdy z nagrodzonych artykułów spożywczych cechuje się unikalnością i związkiem z regionem, co dodatkowo podkreśla ich wyjątkową wartość na rynku.

Wręczenie Złotych Medali to jedno z najważniejszych wydarzeń podczas Smaków Regionów, przyciągające uwagę zarówno branży, jak i zwiedzających. Uhonorowane produkty stanowią doskonały przykład połączenia tradycji z najwyższymi standardami jakości. Wśród laureatów znalazły się wyroby mleczarskie, mięsne, piekarnicze oraz przetwory owocowe i warzywne, które zyskały uznanie nie tylko jury, ale także odwiedzających targi.

Gratulujemy wszystkim nagrodzonym i cieszymy się, że możemy wspólnie promować najlepsze smaki z polskich regionów!

Poniżej lista laureatów oraz wyróżnionych.

Laureaci:

Chleb Klasztorny na liściu chrzanu Gminna Spółdzielnia "Samopomoc Chłopska" Piekarnia

Pomorskie

Kamienie Pingwin lody piotrkowskie Wytwórnia Lodów Rzemieślniczych Pingwin Tomasz Strzelczyk

Łódzkie

Polywka Łososińska TŁOCZNIA OWOCÓW „PAWŁOWSKI" ANTONI MARCIN PAWŁOWSKI

Małopolskie

NALEWKA WIŚNIA KOLONIALNA 18% RAFAŁ DZILIŃSKI

Mazowieckie

MIDUCH GRYCZANY ZAJAZD PRZY KOMINKU KATARZYNA RANISZEWSKA

Kujawsko-Pomorskie

Królewski Miód Wrzosowy Pasieka Garwół Katarzyna i Piotr Oksanicz Dolnośląskie
Jagnięcina podhalańska pieczona w ziołach Bacówka u Krzyśka, Krzysztof Łaś Małopolskie
Śmietanka kremówka 30% Spółdzielnia Mleczarska Września Wielkopolskie
Ekologiczny ser smażony BIO z Granowa Zakład Produkcji Spożywczej i Handlu Frąckowiak sp. z o.o.

Wielkopolskie

Pomarańczówka

Cukiernia Magosz Maria Magosz

Opolskie
Łącka Śliwowica Dębowa Manufaktura Maurera Sp. z o.o. Małopolskie
Bio sok 100 % z czarnej porzeczki Tłocznia Soków Owocowych VERO Dariusz Kuna Łódzkie
Ser Proteinowy Mazury Smak Natury Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Olecku Warmińsko-mazurskie
Bzianka - syrop z kwiatów czarnego bzu Malinówka Lubuskie
"PIERNIK Z POMARAŃCZĄ" : świąteczna pasta z orzechów laskowych z naturalnym olejkiem z czerwonych pomarańczy i bukietem przypraw korzennych RuKi Joanna Gancarz - Forlicz Śląskie
MIĘSIWO STAROPOLSKIE SMAK TRADYCJI Irena Olejniczak Wielkopolskie
Miód spadziowo lipowy Pasieka Dobra Pszczoła Świętokrzyskie
Masło ekstra z Głuchowa Osełka Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Głuchowie Łódzkie
Ekologiczny olej z nasion lnu POŁCZYŃSKA OLEJARNIA Zachodniopomorskie
8-letni Ocet Czarna Malina Barbara Rusiecka Górniak Czarna Malina Lubelskie

 Oraz wyróżnieni: 

Śledź Zapiekany OL-MAT Sp.zo.o. Kujawsko-Pomorskie
Miód lipowy Pasieka zapylone Kewin Kroll Opolskie
Opa Zdrzały ser kozi dojrzewający Gospodarstwo rolne Aneta i Andrzej Pająk Kozia Ferma Wysoka Opolskie
Lody Kasza manna z pieczonymi malinami Melba Mędrala spółka jawna Małopolskie
Jabłko Chmielone Stowarzyszenie Sady Grójeckie Mazowieckie
Kwas Chlebowy Oryginalny Manufaktura Żuru i Barszczu Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Małopolskie