Polska wieprzowina - w teorii i na talerzu!
Rodzinne warsztaty kulinarne, gotowanie na żywo, konsultacje i dużo pysznej wieprzowiny!
SMAKI REGIONÓW. POLSKA WIEPRZOWINA
24 – 25 WRZEŚNIA 2022, MIĘDZYNARODOWE TARGI POZNAŃSKIE, PAW. 3A, STOISKO 15
OGÓLNOPOLSKI CECH RZEŹNIKÓW WĘDLINIARZY KUCHARZY w ramach imprezy „SMAKI REGIONÓW. POLSKA WIEPRZOWINA” w dniach 24 i 25 września 2022 r. w paw.3A na MTP, stoisko 15 realizuje projekt „SMAKI REGIONÓW. POLSKA WIEPRZOWINA” finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.
PROGRAM
- Rodzinne Warsztaty Kulinarne (2 dni), animacje i zabawy z konkursami dla rodziców i dzieci. Tematem działań kulinarnych będą potrawy regionalne z WIEPRZOWINY ściśle związane z Wielkopolską. Zatem takie przysmaki jak Golonka, Kiełbasa Biała Parzona Wielkopolska, Wędzonka Wielkopolska itp.
- Targowa Scena Kulinarna to GOTOWANIE NA ŻYWO, z udziałem zawodowych kucharzy. Potrawy wieprzowe i degustacje dla publiczności
- Działania uzupełniające w postaci paneli dyskusyjnych i prezentacji które będą prowadzone równolegle do warsztatów i pokazów kulinarnych, a których celem jest upowszechnianie wiedzy na temat mięsa wieprzowego i jego przetworów oraz wpływu na życie człowieka dorosłego i dziecka. Pieczę nad tymi działaniami będą stanowić naukowcy z poznańskiego Uniwersytetu Przyrodniczego.
Organizowane w ramach „SMAKÓW” działania - zarówno warsztaty, prezentacje kulinarne jak i panele dyskusyjne oraz animacje dla rodziców i dzieci – wszystko to połączone z licznymi z degustacjami, niewątpliwie zwiększą nie tylko zainteresowanie produktami mięsnymi – w szczególności - polskiego mięsa wieprzowego i taki jest cel promocji.
Istotnym wzmocnieniem promocyjnym będzie realizacji reportażu nt. działań w ramach obszaru promocyjnego Rodzinnych Warsztatów Kulinarnych i prezentacji na Targowej Scenie Kulinarnej telewizyjnego dla Telewizji WTK.
Harmonogram
24 – 25 WRZEŚNIA 2020 (sobota – niedziela)
10.00, 12.00, 14.00, 16.00 Rodzinne Warsztaty Kulinarne
11.00, 13.00, 15.00 Targowa Scena Kulinarna. Gotowanie na żywo
12.00 – 14.00 Panel dyskusyjny, konsultacje
FINANSOWANIE FUNDUSZ PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO