Program targów
Zachęcamy do zapoznania się z programem Targów Smaki Regionów 2025.
PIĄTEK, 26 WRZEŚNIA 2025
10.00
Otwarcie bram targów dla zwiedzających
do 10.00-15.00 - SCENA GŁÓWNA
Pokazy kulinarne dla szkół Gastronomicznych z Wielkopolski, prowadzone przez Chefa Lorka (Laurentiu Zediu)
10.15-18.00
Warsztaty dla dzieci - Piekarenka
11.00 / 12.00 / 15.00 - STOISKO LIDL (nr 5) - liczba miejsc ograniczona, rejestracja uczestników zakończona
Warsztaty kulinarne Lidl Polska dla dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym – prowadzone przez Kingę Paruzel
Opis: Warsztaty dla dzieci z ambasadorką Lidl Polska, Kingą Paruzel. Podczas warsztatów uczestnicy stworzą kolorowe, smaczne i, co najważniejsze, zdrowe przekąski, które pokocha każdy mały smakosz. To idealna okazja, aby nauczyć się zdrowych nawyków żywieniowych przez zabawę i kreatywność.
od 14.30 - STOISKO LIDL (nr 5)
Debata: “Polski produkt, polski dostawca, polski sukces – jak Lidl Polska wspiera rodzimy biznes?” w strefie Lidl Polska
Opis: Lidl Polska jest jednym z kluczowych partnerów dla tysięcy polskich dostawców – od rodzinnych firm po duże zakłady produkcyjne. Dzięki współpracy z siecią lokalne produkty trafiają na polskie stoły, a także na półki sklepów Lidl zagranicą. Tylko w 2024 roku wartość eksportu polskich produktów przez Lidl wyniosła blisko 6,9 mld złotych. W trakcie panelu porozmawiamy o tym, jak wygląda proces nawiązywania i rozwijania współpracy z Lidlem, jakie wsparcie otrzymują dostawcy na różnych etapach, a także jaką rolę odgrywa lokalność, jakość i zrównoważona produkcja. Członkowie (uczestnicy): Wojciech Grohn, Członek Zarządu, Lidl Polska; Kazimierz Kołodziejczyk, Prezes Zarządu, Kabako; Hubert Woźniak, Prezes Zarządu, Rajpol; Paweł Waligórski, Prezes Zarządu, Indrol.
SOBOTA, 27 WRZEŚNIA 2025
10.00
Otwarcie bram targów dla zwiedzających
10.00-18.00 - PIEKARENKA
Warsztaty dla dzieci PIEKARENKA
11.00 – SCENA GŁÓWNA
Uroczyste otwarcie targów, rozdanie nagród w konkursie o Medal Targów Smaki Regionów 2025
13.00 - PAWILON 10
Wielki Finał XXIV edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”
do 10.00-15.00 - SCENA GŁÓWNA
Pokazy kulinarne prowadzone przez Chefa Lorka (Laurentiu Zediu)
15.00 – SCENA GŁÓWNA
Pokaz kulinarny Cristiny Catese (Włochy, Emilia-Romania)
18.00
Zakończenie drugiego dnia targów
NIEDZIELA, 28 WRZEŚNIA 2025
10.00
Otwarcie bram targów dla zwiedzających
11.00-12.00 – SCENA GŁÓWNA
Pokazy kulinarne restauratorów z Wielkopolski
17.00
Zakończenie trzeciego dnia targów
Stan na 23.09.2025. Zastrzegamy możliwość zmian w programie.