Za nami trzeci dzień Smaków Regionów - dziękujemy, że byliście z nami!
Targi Smaki Regionów 2025 dobiegły końca – trzy dni pełne smaków, tradycji i kulinarnych emocji
Za nami ostatni dzień Targów Smaki Regionów, które przez trzy dni zamieniły Międzynarodowe Targi Poznańskie w prawdziwe serce polskiej kuchni. Niedziela upłynęła pod znakiem pokazów wielkopolskich restauratorów, którzy udowodnili, że lokalna gastronomia potrafi łączyć tradycję z nowoczesnym podejściem do gotowania. To była doskonała okazja, aby zobaczyć, jak z regionalnych składników powstają dania, które zachwycają smakiem i estetyką podania.

Całe wydarzenie obfitowało w wyjątkowe atrakcje. Pierwszego dnia uczniowie szkół gastronomicznych uczyli się pod okiem Chefa Laurentiu „Lorka” Zediu, najmłodsi uczestnicy piekli własne bułki w „Piekarence”, a na stoisku Lidl Polska odbywały się warsztaty z Kingą Paruzel. Drugiego dnia publiczność mogła śledzić oficjalne otwarcie targów, uroczyste wręczenie Medali Smaków Regionów, kulinarne show Chefa Lorka i Cristiny Catese oraz emocjonującą bitwę Małych Mobilnych Kuchni Warsztatowych.

Smaki Regionów 2025 były nie tylko świętem polskich smaków i kulinarnych tradycji, ale też przestrzenią spotkań, wymiany doświadczeń i wspólnego celebrowania tego, co najlepsze w naszej kuchni. W ciągu trzech dni odwiedzający mieli okazję spróbować wyjątkowych produktów, porozmawiać z ich twórcami, wziąć udział w warsztatach i zabrać do domu kawałek autentycznego regionalnego dziedzictwa.

Dziękujemy wszystkim wystawcom, gościom i partnerom wydarzenia – to dzięki Wam Smaki Regionów po raz kolejny udowodniły, że polska kuchnia ma się czym chwalić! Do zobaczenia za rok!



