Wystawcy Smaków Regionów cz.3
Zapraszamy do zapoznania się z kolejnymi wystawcami naszych targów!
Zielono mi


Zagroda szczęśliwych zwierząt
Zagroda Szczęśliwych Zwierząt to wyjątkowe gospodarstwo ekologiczne w Białęgach pod Poznaniem. Produkują mleko A2A2, sery, jaja, warzywa, przetwory i inne naturalne wyroby, które sprzedajemy w naszych sklepach w Białęgach i Poznaniu. Prowadzimy również agroturystykę – sielskie pobyty w drewnianych domkach i eleganckich pokojach, z restauracją opartą na własnych produktach. Edukują dzieci i dorosłych, jak żyć w zgodzie z naturą i szanować to, co daje nam ziemia i zwierzęta. Ich misją jest tworzyć przyszłość, w której kolejne pokolenia będą żyły bliżej natury. I najlepsze jest to, że będą z nami na Smakach Regionu!

Tatli
Firma specjalizująca się w produkcji baklawy, chałwy i lokum przenosi smak Orientu prosto na polskie stoły. Wszystkie wyroby powstają według tradycyjnych receptur, z dbałością o najwyższą jakość składników – od chrupiącego ciasta filo i orzechów w baklawie, przez sezam i miód w chałwie, aż po delikatne i aromatyczne kostki lokum. To słodkości, które zachwycają nie tylko smakiem, ale także wyglądem i bogatą historią. Idealne na wyjątkowe okazje albo jako mała przyjemność na co dzień.

Organizacja Producentów Ryb Jesiotrowatych
Na swoim stoisku będzie promowało zarówno hodowców zrzeszonych w organizacji, jak i samego „króla polskich rzek” – jesiotra. Najważniejszym zadaniem organizacji jest podkreślenie jego wyjątkowej jakości, wyśmienitego smaku oraz unikalnego charakteru. Degustacje organizowane na stoisku pozwolą lepiej poznać ten produkt i odkryć jego kulinarne zastosowania. To niepowtarzalna okazja, by poznać smak i walory jednej z najbardziej cenionych ryb, a także dowiedzieć się więcej o jej zrównoważonej hodowli i roli w polskiej akwakulturze.

Nalewki staropolskie
Nalewki Staropolskie tworzone są zgodnie z tradycyjnymi domowymi recepturami. Owoce pochodzą z małych wiejskich sadów.Nalewki początkowo dojrzewają na słońcu, które wydobywa z owoców cały bukiet najwspanialszych aromatów i smaków, potem przez wiele lat leżakują w słojach i gąsiorach w chłodnych i ciemnych piwnicach. Dzięki temu osiągają swój niepowtarzalny smak. Minimalny czas oczekiwania to trzy lata. Do nalewek producenci nie dodają esencji zapachowych, barwników, poprawiaczy. Niezwykłe, naturalne aromaty, barwy i smaki osiągamy trzymając się starych receptur i przepisów oraz korzystając z blisko 40-letniego doświadczenia i wiedzy Karola Majewskiego - mistrza smaku i założyciela firmy, który w swoim życiu zrobił już ponad trzysta nalewek. Cały proces produkcyjny wykonywany jest ręcznie, w domowy sposób.
Nalewki Staropolskie to produkty ekskluzywne. Na rynku alkoholowym pozycjonowane, jako produkt niszowy z najwyższej półki pod względem jakości i wyglądu. Poszczególne rodzaje nalewek wytwarzamy w krótkich seriach i wszystkie są rocznikowane. Nasze wyroby są rekomendowane przez Slow Food, są Laureatem Nagrody Godła Teraz Polska, otrzymaliśmy nagrodę Art Of Packaging za opakowanie roku 2020.


Żukowska Gminna Spółdzielnia "Samopomoc Chłopska"
