Organizator:

Kolejni wystawcy Targów Smaki Regionów cz.2

Podziel się

Zapraszamy do zapoznania się z kolejnymi wystawcami nadchodzącego wydarzenia.

 LONGINUS NALEWKARNIA

Firma jest małym rodzinnym przedsięwzięciem, próbującym wskrzesić tradycję produkcji wspaniałych i oryginalnych nalewek owocowych.
Produkcję tego typu nalewek chce przywrócić nalewkarnia. Od ponad 17 lat zajmują się wytwarzaniem nalewek owocowych wypróbowując różne tradycyjne receptury i surowce. Dzieląc się nimi z rodziną i przyjaciółmi, spędzili wiele niezapomnianych chwil.
Produkt, który może trafić na Wasze stoły, to efekt wielomiesięcznej pracy i wieloletnich doświadczeń. Wszystkie prace związane z produkcją nalewek są wykonywane ręcznie.
W swej ofercie oferują ok. 18 rodzajów nalewek o zawartości alkoholu od 18 do 40% oraz o różnej zawartości cukru, tak by każdy znalazł coś dla siebie oraz kilka napojów spirytusowych typu wódka. Minimalny czas leżakowania nalewek to kilka miesięcy, a w niektórych przypadkach nawet kilka lat.
Owoce i zioła do produkcji wyrobów pozyskiwane są głównie z terenu Mazowsza.

Festina Lente Lavendel Grimme 

Ta wyjątkowa firma z Niemiec pokazuje, jak wiele oblicz może mieć lawenda. Dzięki pasji, eksperymentom i autorskim rozwiązaniom powstają tu produkty, których nie znajdziecie nigdzie indziej.
Ekstrakt lawendowy pozyskiwany „na zimno”
To prawdziwa innowacja – jedyna taka metoda na świecie, w której temperatura ekstrakcji nie przekracza 50°C. Dzięki temu w ekstrakcie pozostają najdelikatniejsze frakcje olejków eterycznych. Efekt? Intensywny, niepowtarzalny smak lawendy, który zachwycił już cukierników i kucharzy. Idealny do sorbetów, czekoladek czy napojów takich jak lemoniady i wina musujące. 
Olejek z pestek winogron z kwiatami lawendy
Naturalna witamina A i bogactwo antyoksydantów w jednej buteleczce. Ten macerat kwiatów lawendy w certyfikowanym oleju z pestek winogron nie tylko wzbogaca smak potraw, ale i wspiera zdrowie. Kilka kropli potrafi odmienić sałatkę, deser czy wypiek, a także przynieść ulgę w dolegliwościach – od zgagi, przez ból gardła, po problemy skórne.

Ryby z Wyspy Wolin

Na naszym wydarzeniu będziecie mogli spróbować wyjątkowych specjałów prosto znad morza. Tradycja, świeżość i naturalne składniki – to właśnie wyróżnia ich produkty, które od lat zachwycają smakiem i jakością.

Serowarnia Golęczewo

Producent tradycyjnych wyrobów mleczarskich wytwarzanych w technologii rzemieślniczej. Pracują z szacunkiem dla mleka i przywracanej tradycji. Odkrywają na nowo smaki i tekstury znane od pokoleń - jogurty, twarogi, sery podpuszczkowe w szerokiej gamie smaków, sery dojrzewające od 3 do 24 miesięcy, sery pleśniowe oraz absolutna nowość na rynku - pasta z długodojrzewającego sera z nutą czosnku i papryki. Wszystko w dobrym i prostym składzie, bez dodatków i konserwantów. Dumni z członkostwa w Międzynarodowej Gildii Serowarów oraz medali na światowych konkursach.